Slide
Izobraževalne delavnice za pare: Močno me objemi

Delavnice za pare Močno me objemi vodiva terapevta Mojca in Primož Šeme, sicer zakonca in starša treh (pred)šolskih fantov.

Komu je program namenjen?

Program je namenjen parom:

v katerih ima eden ali oba partnerja občutke kot so: bolečina nepovezanosti in samosti, občutki, kot da sva samo še sostanovalca, potem občutek, “da karkoli bom naredil-a zanjo/zanj, za partnerja/ko nikoli ne bo dovolj” ipd.
ki si želijo prekiniti s ponavljajočimi partnerskimi konflikti, iz katerih se partnerja sama ne znata izviti, čeprav si to oba želita,
kjer eden ali oba partnerja hrepenita po več čustvene in/ali spolne bližine,
kjer pri enem ali obeh partnerjih obstaja strah, da se bodo posledice nerazrešenega, ponavljajočega partnerskega konflikta pričele odražati na otrocih (ali pa opažata, da se to že dogaja).

Aktivno reševanje problema

Na kratko povedano – program je namenjen vsem parom, ki se želijo s svojim partnerjem oz. s svojo partnerko celostno povezati na globljem nivoju in s tem ustvariti enega ključnih pogojev za varno družinsko okolje.

Žal je tako, da lahko večletna čustveno-intimna nepovezanost in kronični partnerski konflikt, vodi v popolno odtujitev, t.i. “vzporedno življenje” in kot dokazujejo statistike tudi vedno pogosteje v ločitev. Zato je pomembno, da par aktivno in pravočasno pristopi k reševanju problema (t.j. k vzpostavljanju bolj povezanega partnerskega odnosa).

Program Močno me objemi® (Hold Me Tight®) je mednarodno priznan program delavnic za pare, zasnovan na trenutno znanstveno dokazano najbolj uspešni smeri partnerske terapije (v čustva usmerjena partnerska terapija oz. angl. Emotionally Focused Couples Therapy – EFT).

V izkustvenih delavnicah se dela na naslednjih vsebinah:

Kaj pomeni biti varno nevezan na svojega partnerja/partnerko in kako to doseči.
Kako prekiniti partnerski konflikt (oz. začaran negativen cikel interakcij med partnerjema).
Kako predelati morebitne zamere, ki preprečujejo globljo povezanost.
Kako se pogovarjati o ranljivejših čustvih, ki pogosto ležijo pod jeznim površjem in ki v resnici poganjajo negativni interakcijski cikel.
Pomen dotika in spolnosti za izpolnjujoč partnerski odnos.
Kako ljubezen in povezanost ohraniti živo v vsakdanjem življenju.

Delavnice potekajo v vikend obliki (petek 16.00 do 20.00, sobota od 9.00 do 17.00 in nedelja od 9.00 do 13.00). Prijave sprejemava do zapolnitve mest, nato razpiševa točen termin delavnic.

Na delavnice vzameva največ sedem parov. MMO delavnice se lahko udeležijo tudi tisti samski, ki bi želeli predelati bolečine iz svoje preteklih (partnerskih) odnosov – in s tem postaviti nove, čustveno bolj varne temelje bodočemu odnosu.

Če imate v zvezi z delavnicami kakršnokoli vprašanje, vam bova nanj z veseljem odgovorila. Pišete ali kličete lahko na:

Mojca Šeme

mojca.seme@varna-baza.si

Primož Šeme

primoz.seme@varna-baza.si

Prijave sprejemava na:

info@varna-baza.si

Srčno vabljeni!

Naročite se na novice:

S klikom na gumb potrjujete prijavo na naše novice. Obdelava podatkov poteka v skladu z našo politiko zasebnosti.

Varna Baza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.