Slide
Partnerska terapija

Partnersko terapijo v VARNI BAZI izvajava Mojca Šeme  in Primož Šeme (vsak posamično) – in sicer po modelu v čustva usmerjene terapije za pare (Emotionally Focused Couples Therapy – EFT).

MOJCA MED 1.6.21 IN 31.8.21 NE SPREJEMA NOVIH KLIENTOV. ZA POLETNE TERMINE SE OBRNITE NA PRIMOŽA.

EFT partnerska terapija v svetu trenutno velja za eno izmed najbolj učinkovitih partnerskih terapij (kot so pokazale raziskave se kar 70 do 75 % parov preneha zapletati v težke konflikte; 90 % parov pa poroča o precejšnjem izboljšanju partnerskega odnosa).

V procesu terapije terapevt pomaga paru prepoznati negativne kroge (t.i. cikle) interakcij, ki par vedno znova potegnejo še globlje v konflikt. Terapevt paru najprej pomaga prepoznati tista vedenja, ki v konfliktu “hranijo” te cikle, nato pa ju nauči, kako stopiti ven iz teh ciklov. EFT partnerska terapije gre v srčiko problema, saj terapevt partnerjema pomaga prepoznati globlja (nezavedna) čustva, ki se skrivajo pod “problematičnimi” vedenji. Hkrati pa ju vodi k drugačnim interakcijam – in sicer takšnim, v katerih partnerja lahko izražata vsak svoje potrebe in delita svojo ranljivost na čustveno varen način. S tem odnos postaja povezan, živ in ljubeč.

Partnerska terapija traja približno 60 minut in se običajno izvaja enkrat tedensko, vsaj 12 tednov zaporedoma. V primerih dolgotrajnih in kompleksnih partnerskih težav terapija običajno traja več mesecev.

Glavna področja obravnave na področju partnerske terapije so: odtujenost, konflikt, prevara, težave pri vzpostavljanju čustvene bližine, težave v intimnosti in spolnosti ter tudi težave enega od partnerjev kot so depresija, post-travmatski stresni sindrom ali npr. kronična bolezen.

V primeru, da imate v zvezi s partnersko terapijo za nas kakšno vprašanje, vam na njega z veseljem odgovoriva. Pišete nama lahko na:

Pišete mi lahko na e-mail

mojca.seme@varna-baza.si

Pišete mi lahko na e-mail

primoz.seme@varna-baza.si

Naročite se na novice:

S klikom na gumb potrjujete prijavo na naše novice. Obdelava podatkov poteka v skladu z našo politiko zasebnosti.

Varna Baza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.