30.07.2015

O nas

Inštitut VARNA BAZA sva ustanovila Mojca Šeme in Primož Šeme, terapevta, zakonca in starša treh nadobudnih fantov.

V inštitutu nudimo specializirano terapevtsko pomoč za posameznike in pare. Organiziramo tudi različna predavanja, izobraževanja in delavnice na različne teme (partnerstvo, družine z majhnimi otroki, osebnostna rast, skrb zase, čuječnost ipd.) – tako za laično, kot tudi strokovno javnost.

Pri delu nas vodi načelo, da je sočuten, sprejemajoč odnos (terapevtski, partnerski, starševski) tisti, ki najbolj celovito zdravi. To je odnos, v katerem je drugi za nas VARNA BAZA oz. varen pristan. To je odnos v katerega se lahko v času stiske (in tudi v času sreče) vedno znova vračamo po tolažbo in sprejemanje v smislu “nasloni se name, s teboj sem.”

Prisrčno dobrodošli!


Mojca Šeme

Zaključila sem štiri-letni študij integrativne relacijske psihoterapije na Inštitutu IPSA, trenutno sem specializantke te psihoterapevtske smeri. Po izobrazbi sicer univerzitetna diplomirana sociologinja in univerzitetna diplomirana socialna delavka. Izobraževala sem se tudi pri slovenskem FamilyLab, danskega družinskega terapevta Jesperja Juula in iz imago partnerske terapije pri klinični psihologinji Jette Simon. Trenutno se izobražujem iz v čustva usmerjene terapije za pare (Emotionally Focused Couple Therapy), pri učiteljici dr. Leanne Campbell iz Kanade (zaključene imam vse tri stopnje EFT izobraževanja: Externship, Core Skills 1 in 2 ter Core Skills 3 in 4). V svoje terapevtsko delo integriram tudi elemente čuječnostnega sočutja do sebe (Self-Compassion Mindfulness) iz katerega sem se izobraževala pri učitelju čuječnosti Eriku van den Brinku, dr. medicine in psihoterapevtu iz Nizozemske.

V Inštitutu VARNA BAZA izvajam individualno psihoterapijo (pred- in poporodne stiske, stres, tesnoba, izgorelost, težave v odnosih – partnerskem, starševskem (vzgoja) in odnosu odrasel otrok-starš) in v čustva usmerjeno terapijo za pare (EFT) ter Močno me objemi delavnice za pare ter izobraževanja za pare, starše in strokovne delavce.

Osebno me najbolj izpolnjuje in osrečuje odnos z možem Primožem in najino starševstvo trem sinovom. Sicer sem po duši strastna “izobraževalka”, navdih za osebno in strokovno rast najdem predvsem pri prebiranju tuje strokovne literature s področja psihoterapije, partnerske terapije in sorodnih ved.

Telefon: 031 550 920
Email: mojca.seme@varna-baza.si


Primož Šeme

Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani socialni delavec ter specialist zakonske in družinske terapije. Končal sem študij imago partnerske terapije in pridobil naziv certificiran imago partnerski terapevt. Trenutno se izobražujem iz v čustva usmerjene terapije za pare (Emotionally Focused Couple Therapy), ki jo je utemeljila dr. Susan Johnson iz Kanade. Iz te terapevtske modalitete imam opravljene vse tri stopnje študija. Izobraževal sem se tudi iz sistemske psihoterapije. Sem tudi učitelj čuječnosti (program MBCT).

Imam dolgoletne izkušnje s področja socialnega varstva, kjer sem deloval oz. še delujem na različnih področjih (področje zasvojenosti, področje podpore in pomoči družini, področje zaščite ogroženih otrok, področje razvez, obravnava nasilja idr.)

V svojem terapevtskem delu  se prvenstveno ukvarjam s partnersko in individualno terapijo. Specializiram se za naslednja  področja: težave v partnerskem odnosu (težave z bližino in intimnostjo, ponavljajoči se partnerski konflikti ipd.), v kontekstu individualne terapije pa za teme, kot so izgorelost, depresija, anksioznost, osebnostna in duhovna rast, moške teme.

Zasebno mi največ energije daje družina. Rad berem in preživljam čas v naravi. Sem strasten raziskovalec ter praktik čuječnosti (angl. mindfulness-a).

 

Telefon: 031 646 985
Email: primoz.seme@varna-baza.si