Slide
O nama

Prisrčno
dobrodošli!

Inštitut VARNA BAZA sva ustanovila Mojca Šeme in Primož Šeme, psihoterapevta, zakonca in starša treh nadobudnih fantov.

V inštitutu nudimo specializirano psihoterapevtsko pomoč za posameznike, pare in družine. Izvajamo različna predavanja, izobraževanja in delavnice na različne teme (partnerstvo, družine z majhnimi otroki, travma in navezanost ipd.) – tako za laično, kot tudi strokovno javnost ter izobraževanja za psihoterapevte iz v čustva usmerjene terapije.

Socialna pravičnost je v inštitutu VARNA BAZA pomembna vrednota, zato smo organizacija, ki je LGBTIQ+ prijazna in vključujoča.

Pri delu nas vodi načelo, da je sočuten, sprejemajoč odnos (terapevtski, partnerski, starševski) tisti, ki najbolj celovito zdravi. To je odnos, v katerem je drugi za nas VARNA BAZA oz. varen pristan. To je odnos v katerega se lahko v času stiske (in tudi v času sreče) vedno znova vračamo po tolažbo in sprejemanje v smislu “Nasloni se name, s teboj sem.”

Mojca Šeme

Na Inštitutu IPSA sem zaključila 4-letni specialistični študij integrativne relacijske psihoterapije in pridobila naziv certificirane integrativne psihoterapevtke. Po izobrazbi sem univerzitetna diplomirana sociologinja in univerzitetna diplomirana socialna delavka, smer psihosocialno svetovanje. V preteklosti sem se izobraževala tudi iz dveh subspecialističnih terapij za delo s pari - iz imago partnerske terapije, pri klinični psihologinji, partnerski terapevtki, supervizorki in učiteljici, Jette Simon iz Danske in iz v čustva usmerjene terapije za pare (angl. Emotionally Focused Therapy), pri psihologinji, EFT partnerski terapevtki, supervizorki in učiteljici dr. Leanne Campbell iz Kanade. Iz obeh subspecializacij imam zaključene vse tri stopnje. Iz EFT terapije sem se izobraževala tudi iz dodatnih modulov (EFT družinska terapija (učiteljica Gail Palmer), delo z nezvestobo v EFT partnerski terapiji (učitelj dr. Scoot Wooley), delo z razlikami v spolni želji, v EFT partnerski terapiji (učiteljica dr. Laura Vowels) itn.)

V svoje terapevtsko delo integriram tudi elemente čuječnostnega sočutja do sebe (Self-Compassion Mindfulness) iz katerega sem se izobraževala pri učitelju čuječnosti Eriku van den Brinku, dr. medicine in psihoterapevtu iz Nizozemske ter elemente metode za predelavo travme imenovane Brainspotting iz katere sem se izobraževala pri španskemu psihoterapevtu in učitelju-trenerju te metode, Mariu Salvadorju.

Za svoje delo se redno superviziram pri supervizorjih v Sloveniji, Angliji in Srbiji.

Sem članica društva SINTA, ki združuje psihoterapevte in specializante integrativne relacijske in TA relacijske smeri (https://www.drustvo-sinta.si/), članica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo - SKZP (https://www.skzp.si/), članica mednarodne krovne organizacije za EFT terapijo - ICEEFT (https://iceeft.com/) in članica društva socialnih delavk in delavcev Slovenije (https://dsdds.splet.arnes.si/).

Socialna pravičnost je v inštitutu VARNA BAZA pomembna vrednota, zato smo organizacija, ki je LGBTIQ+ prijazna in vključujoča.

Aktualno obvestilo: Mojca zaradi študijskih obveznosti trenutno ne sprejema novih klientov. Glede terapij se v tem času obrnite na Primoža.

Pišete mi lahko na e-mail

mojca.seme@varna-baza.si

V Inštitutu VARNA BAZA izvajam individualno psihoterapijo (pred- in poporodne stiske, stres, tesnoba, izgorelost, težave v odnosih – partnerskem, starševskem (vzgoja) in odnosu odrasel otrok-starš), po načelih integrativne psihoterapije in v čustva usmerjeno terapijo za pare (EFT).

Primož Šeme

Po poklicu sem univerzitetni diplomiran socialni delavec z zaključeno podiplomsko specializacijo iz zakonske in družinske terapije. Končal sem tudi študij imago partnerske terapije in pridobil naziv certificiran imago partnerski terapevt. Iz Imago partnerske terapije sem se šolal pod okriljem danske klinične psihologinje Jette Simon, certificirane Imago in EFT učiteljice, supervizorke in terapevtke. Trenutno pri učiteljici psihologinji dr. Leanne Campbell iz Kanade zaključujem študij iz v čustva usmerjene terapije za pare (Emotionally Focused Couple Therapy - EFT), ki jo je utemeljila dr. Susan Johnson. Iz te terapevtske modalitete imam opravljene vse tri stopnje študija (Externship, Core Skills 1 in 2 ter 3 in 4), kakor tudi dodatne module; za delo s posamezniki (učiteljica Lorrie Brubacher), za delo z visoko reaktivnimi pari (učitelj George Faller), nasiljem v partnerskih odnosih (učitelj Lieven Migerode in Jeff Slootmaechers), za delo z nezvestobo (učitelj Scoot Wooley in Gulya Diyarova, dr. med., EFT supervizorka in terapevtka), travmo (učiteljica dr. Leanne Campbell) in področjem spolnosti (dr. Laura Vowels). Izobraževal sem se tudi iz sistemske psihoterapije in čuječnosti (sem učitelj čuječnosti po načelih kognitivne terapije (angl. Mindfulness Based Cognitive Therapy - MBCT) in učitelj čuječnosti po načelih sočutnega življenja (angl. Mindfulness Based Compassionate Living - MBCL)).

Kot strokovni delavec imam dolgoletne delovne izkušnje na področju socialnega varstva, kjer sem pridobil naziv višji svetovalec v socialnem varstvu. Vrsto let sem na centru za socialno delo opravljal psihosocialno svetovanje s posamezniki, pari in družinami, vodil multidisciplinarne time in najzahtevnejše postopke za zaščito ogroženih otrok, postopke v podporo žrtvam nasilja, postopke s povzročitelji nasilja in postopke povezane z ločitvami. Več let sem bil vodja aktiva za družino ljubljanskih centrov za socialno delo. Na začetku svoje kariere sem deloval tudi v nevladnem sektorju, na področju urejanja zasvojenosti.

Pišete mi lahko na e-mail

primoz.seme@varna-baza.si

V Inštitutu VARNA BAZA oz. v svoji psihoterapevtski praksi se prvenstveno ukvarjam s partnersko in individualno psihoterapijo.

Naročite se na novice:

S klikom na gumb potrjujete prijavo na naše novice. Obdelava podatkov poteka v skladu z našo politiko zasebnosti.

Varna Baza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.