30.07.2015

O nas

Inštitut VARNA BAZA sva ustanovila Mojca in Primož Šeme, terapevta, zakonca že od leta 2006 in starša treh nadebudnih fantov.

Nekaj o naju: Lahko bi rekla, da sva v prvi vrsti najboljša prijatelja, sopotnika v rasti, povezana partnerja. Povezuje naju veliko stvari, med njimi zagotovo najbolj obojestranska predanost najinemu odnosu in ljubezen do najinih treh sinov. Združuje naju tudi strast da novih znanj s področja psihoterapije, partnerske terapije, družinske terapije, čuječnosti in sorodnih področij.

V najin odnos že od vsega začetka veliko vlagava – in zato se nama, česar se zavedava s hvaležnostjo v srcu, veliko vrača.

Vse, kar sva se naučila o sebi in najinem odnosu, poskušava v VARNI BAZI predati naprej.

Pri delu naju vodi načelo, da je sočuten, sprejemajoč odnos (terapevtski, partnerski, starševski) tisti, ki najbolj celovito zdravi. To je odnos, v katerem je drugi za nas VARNA BAZA oz. varen pristan. To je odnos v katerega se lahko v času stiske (in tudi v času sreče) vedno znova vračamo po tolažbo in sprejemanje v smislu “nasloni se name, s teboj sem.”


Mojca Šeme

Zaključila sem štiri-letni študij integrativne relacijske psihoterapije na Inštitutu IPSA, trenutno sem specializantke te psihoterapevtske smeri. Po izobrazbi sicer univerzitetna diplomirana sociologinja in univerzitetna diplomirana socialna delavka. Izobraževala sem se tudi pri slovenskem FamilyLab, danskega družinskega terapevta Jesperja Juula in iz imago partnerske terapije pri klinični psihologinji Jette Simon. Trenutno se izobražujem iz v čustva usmerjene terapije za pare (Emotionally Focused Couple Therapy), pri učiteljici dr. Leanne Campbell iz Kanade (zaključene imam vse tri stopnje EFT izobraževanja: Externship, Core Skills 1 in 2 ter Core Skills 3 in 4). V svoje terapevtsko delo integriram tudi elemente čuječnostnega sočutja do sebe (Self-Compassion Mindfulness) iz katerega sem se izobraževala pri učitelju čuječnosti Ericu van den Brinku, dr. medicine in psihoterapevtu iz Nizozemske.

V Inštitutu VARNA BAZA izvajam individualno psihoterapijo (pred- in poporodne stiske, stres, tesnoba, izgorelost, težave v odnosih – partnerskem, starševskem (vzgoja) in odnosu odrasel otrok-starš) in v čustva usmerjeno terapijo za pare (EFT) ter Močno me objemi delavnice za pare ter izobraževanja za pare, starše in strokovne delavce.

Osebno me najbolj izpolnjuje in osrečuje odnos z možem Primožem in najino starševstvo trem sinovom. Sicer sem po duši strastna “izobraževalka”, navdih za osebno in strokovno rast najdem predvsem pri prebiranju tuje strokovne literature s področja psihoterapije, partnerske terapije in sorodnih ved.

Telefon: 031 550 920
Email: mojca.seme@varna-baza.si


Primož Šeme

Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani socialni delavec in specialist zakonske in družinske terapije. Končal sem študij imago partnerske terapije in pridobil naziv certificiran imago partnerski terapevt. Trenutno se izobražujem iz v čustva usmerjene terapije za pare (Emotionally Focused Couple Therapy), ki jo je utemeljila dr. Susan Johnson iz Kanade. Iz te terapevtske modalitete imam opravljene vse tri stopnje študija.

Imam več kot deset let delovnih izkušenj na področju socialnega varstva. Zaposlen sem v enem od ljubljanskih centrov za socialno delo, kjer delam na naslednjih strokovnih področjih: svetovanje družini, izvajanje svetovalnih razgovorov v razveznih postopkih, urejanje stikov, zaščita ogroženih otrok, naloge s področja preprečevanja nasilja v družini. Pred tem in po zaključenem fakultetnem študiju sem pet let delal v nevladni organizaciji s področja socialne rehabilitacije odvisnih od prepovedanih drog. V socialnem varstvu imam opravljen strokovni izpit in pridobljen naziv samostojni svetovalec. Sem tudi vodja aktiva strokovnih delavcev in delavk ljubljanskih centrov za socialno delo za področje družine.

Zasebno mi največ energije daje družina. Rad tudi berem in preživljam čas v naravi. Sem strasten raziskovalec ter praktik čuječnosti (angl. mindfulness-a) – od leta 2016 tudi učitelj čuječnosti.

Do oktobra 2018 zaradi drugih obveznosti, začasno ne sprejemam novih klientov.

Telefon: 031 646 985
Email: primoz.seme@varna-baza.si