30.07.2015

O nas

Inštitut VARNA BAZA sva ustanovila Mojca Šeme in Primož Šeme, terapevta, zakonca in starša treh nadobudnih fantov.

V inštitutu nudimo specializirano terapevtsko pomoč za posameznike in pare. Organiziramo tudi različna predavanja, izobraževanja in delavnice na različne teme (partnerstvo, družine z majhnimi otroki, osebnostna rast, skrb zase, čuječnost ipd.) – tako za laično, kot tudi strokovno javnost.

Pri delu nas vodi načelo, da je sočuten, sprejemajoč odnos (terapevtski, partnerski, starševski) tisti, ki najbolj celovito zdravi. To je odnos, v katerem je drugi za nas VARNA BAZA oz. varen pristan. To je odnos v katerega se lahko v času stiske (in tudi v času sreče) vedno znova vračamo po tolažbo in sprejemanje v smislu “nasloni se name, s teboj sem.”

Prisrčno dobrodošli!


Mojca Šeme

Zaključila sem štiri-letni študij integrativne relacijske psihoterapije na Inštitutu IPSA, trenutno sem specializantke te psihoterapevtske smeri. Po izobrazbi sicer univerzitetna diplomirana sociologinja in univerzitetna diplomirana socialna delavka. Izobraževala sem se tudi pri slovenskem FamilyLab, danskega družinskega terapevta Jesperja Juula in iz imago partnerske terapije pri klinični psihologinji Jette Simon. Trenutno se izobražujem iz v čustva usmerjene terapije za pare (Emotionally Focused Couple Therapy), pri učiteljici dr. Leanne Campbell iz Kanade (zaključene imam vse tri stopnje EFT izobraževanja: Externship, Core Skills 1 in 2 ter Core Skills 3 in 4). V svoje terapevtsko delo integriram tudi elemente čuječnostnega sočutja do sebe (Self-Compassion Mindfulness) iz katerega sem se izobraževala pri učitelju čuječnosti Eriku van den Brinku, dr. medicine in psihoterapevtu iz Nizozemske ter elemente metode za predelavo travme imenovane Brainspotting iz katere sem se izobraževala pri španskemu psihoterapevtu in učitelju-trenerju te metode, Mariu Salvadorju. Za svoje delo se redno superviziram pri supervizorjih v Sloveniji in Angliji.

V Inštitutu VARNA BAZA izvajam individualno psihoterapijo (pred- in poporodne stiske, stres, tesnoba, izgorelost, težave v odnosih – partnerskem, starševskem (vzgoja) in odnosu odrasel otrok-starš) in v čustva usmerjeno terapijo za pare (EFT). Skupaj z možem Primožem vodim tudi psiho-edukativne delavnice za pare z naslovom Močno me objemi. Posamično ali v dvojini z možem izvajam tudi druga izobraževanja na temo partnerskega odnosa, izobraževanja za starše in izobraževanja za strokovne delavce na področju vzgoje in izobraževanja ter socialnega varstva. Kot asistenka za področje psihosocialne pomoči in podpore sem zaposlena na Fakulteti za socialno delo, kjer tudi študiram na doktorski stopnji.

Osebno me najbolj izpolnjuje in osrečuje odnos z možem Primožem in najino starševstvo trem sinovom. Moji fantje so moje najboljše ogledalo in motivator osebnostnega razvoja in rasti.

Pišete mi lahko na e-mail: mojca.seme@varna-baza.si

MOJCA MED 1.6.21 IN 31.8.21 NE SPREJEMA NOVIH KLIENTOV. ZA POLETNE TERMINE SE OBRNITE NA PRIMOŽA.


Primož Šeme

Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani socialni delavec ter specialist zakonske in družinske terapije. Končal sem študij imago partnerske terapije in pridobil naziv certificiran imago partnerski terapevt. Trenutno se izobražujem iz v čustva usmerjene terapije za pare (Emotionally Focused Couple Therapy), ki jo je utemeljila dr. Susan Johnson iz Kanade. Iz te terapevtske modalitete imam opravljene vse tri stopnje študija. Izobraževal sem se tudi iz sistemske psihoterapije. Sem tudi certificirani učitelj čuječnosti (program MBCT).

Imam dolgoletne delovne izkušnje na področju socialnega varstva, kjer sem deloval oz. še delujem na različnih področjih (področje zasvojenosti, področje podpore in pomoči družini, področje zaščite ogroženih otrok, področje razvez, obravnava nasilja idr.)

V svojem terapevtskem delu  se prvenstveno ukvarjam s partnersko in individualno terapijo. Specializiram se za naslednja  področja: težave v partnerskem odnosu (težave z bližino in intimnostjo, ponavljajoči se partnerski konflikti ipd.), v kontekstu individualne terapije pa za teme, kot so izgorelost, depresija, anksioznost, travma, osebnostna in duhovna rast, moške teme.

Zasebno mi največ energije daje družina. Rad berem in preživljam čas v naravi. Sem strasten raziskovalec ter praktik čuječnosti (angl. mindfulness-a).

Pišete mi lahko na primoz.seme@varna-baza.si