Slide
Izobraževanje iz EFT terapije

Izobraževanje iz EFT terapije je sestavljeno iz treh sklopov.

Prvi sklop predstavlja 4 dnevno uvodno izobraževanje iz v čustva usmerjene terapije (angl. EFT Externship).
Nato sledi usposabljanje iz EFT temeljnih spretnosti (angl. Core Skills), ki poteka v sklopu dveh štiridnevnih seminarjev (usposabljanje iz temeljnih spretnosti 1 in 2 ter usposabljanje iz temeljnih spretnosti 3 in 4), ki ponujajo poglobljeno priložnost za razvoj temeljnih veščin, bistvenih za prakso EFT terapije.

EFT terapija za posameznike, pare in družine je subspecialistična modaliteta. To pomeni, da je za vključitev v študij potrebno, da je EFT edukant predhodno zaključil temeljno psihoterapevtsko modaliteto (naziv certificirani psihoterapevt ali terapevt z licenco) - ali pa je v procesu zaključevanja le te (naziv specializant oz. stažist).

Temeljne modalitete, ki predstavljajo osnovno podlago za študij EFT so vse integrativne smeri, sistemska, zakonska in družinska terapija, Kemplerjeva družinska terapija, TA, geštalt, psihoanalitična, psihodinamska psihoterapija, londonska šola družinske terapije, VKT itn.

Vsak od treh sklopov izobraževanj iz EFT (Externship, Core Skills 1 in 2 ter 3 in 4) vključuje predavanja, igre vlog, opazovanje terapevtskega dela s parom v živo (terapijo izvede EFT učitelj oz. trener) in konzultacije z učiteljem. Na izobraževanju iz EFT temeljnih spretnosti (Core Skills 1 in 2 ter 3 in 4), morajo edukanti prikazati posnetek svojega dela s parom.

Vse tri stopnje izobraževanja iz EFT (Externship, Core Skills 1 in 2 ter 3 in 4) so pogoj za pridobitev certifikata iz v čustva usmerjene terapije. Certifikat podeljuje organizacija ICEEFT, ki je locirana v Kanadi. Pot do certifikata je podrobno opisana tule:

Naročite se na novice:

S klikom na gumb potrjujete prijavo na naše novice. Obdelava podatkov poteka v skladu z našo politiko zasebnosti.

Varna Baza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.