MOČNO ME OBJEMI– DELAVNICE ZA PARE

Delavnice za pare, ki so namenjene krepitvi partnerstva v družinah z majhnimi otroki, bova vodila terapevta Mojca in Primož Šeme, sicer zakonca in starša treh (pred)šolskih fantov. Mojca in Primož svoje poglavitno strokovno poslanstvo vidiva prav v pomoči parom pri vzpostavljanju bolj povezanega, ljubečega in izpolnjujočega partnerskega odnosa (ki, kot kažejo raziskave, izrazito preventivno vpliva na zdrav socialno-emocionalni razvoj otroka).

Komu je program namenjen?

Program je namenjen parom z majhnimi otroki (oz. parom, ki otroka pričakujejo ali načrtujejo):

  • ki imajo občutek, da so v zadnjem času v svojem partnerskem odnosu (morda po prihodu otroka?) izgubili občutek povezanosti in se v odnosu počutijo samo in neljubljeno,
  • ki si želijo prekiniti s ponavljajočimi partnerskimi konflikti, iz katerih se partnerja sama ne znata izviti, čeprav si to oba srčno želita,
  • kjer eden ali oba partnerja hrepenita po več čustvene in/ali spolne bližine,
  • kjer pri enem ali obeh partnerjih obstaja strah, da se bodo posledice nerazrešenega, ponavljajočega partnerskega konflikta pričele odražati na otrocih (ali pa opažata, da se to že dogaja).

Na kratko povedano – program je namenjen vsem parom, ki se želijo s svojim partnerjem oz. s svojo partnerko celostno povezati na globljem nivoju in s tem ustvariti enega ključnih pogojev za varno družinsko okolje.

Težave v partnerskem odnosu v družinah z majhnimi otroki niso nekaj neobičajnega! Povsem normalno namreč je, da se lahko zadovoljstvo s partnerskim odnosom po prihodu otroka v družino precej zmanjša. O tem govorijo raziskave, ki so jih izvedli na družinah z majhnimi otroki in ki kažejo, da se upad zadovoljstva v partnerskem odnosu po prihodu dojenčka, zgodi pri kar dveh tretjinah partnerstev. Razlogov za to je več, med njimi so partnerji, ki so sodelovali v raziskavi, kot najbolj ključne navajali: porast konfliktov, neprespane noči, povečan obseg dela in s tem utrujenost in izčrpanost, manj časa za intimne pogovore in spolnost, finančne obremenitve.

Žal je tako, da lahko večletna čustveno-intimna nepovezanost in kronični partnerski konflikt, vodi v popolno odtujitev, t.i. “vzporedno življenje” in kot dokazujejo statistike tudi vedno pogosteje v ločitev. Zato je pomembno, da par aktivno in pravočasno pristopi k reševanju problema (t.j. k vzpostavljanju bolj povezanega partnerskega odnosa).
Program Močno me objemi® (Hold Me Tight®) je mednarodno priznan program delavnic za pare, zasnovan na trenutno znanstveno dokazano najbolj uspešni smeri partnerske terapije (na čustva fokusirana partnerska terapija oz. angl. Emotionally Focused Couples Therapy – EFT).

V sklopu štirih ter ene zaključne izkustvene delavnice bomo delali na naslednjih vsebinah:

  • Kaj pomeni biti varno nevezan na svojega partnerja/partnerko in kako to doseči.
  • Kako prekiniti partnerski konflikt (oz. začaran negativen cikel interakcij med partnerjema).
  • Kako predelati morebitne zamere, ki preprečujejo globljo povezanost.
  • Kako se pogovarjati o ranljivejših čustvih, ki pogosto ležijo pod jeznim površjem in ki v resnici poganjajo negativni interakcijski cikel.
  • Pomen dotika in spolnosti za izpolnjujoč partnerski odnos.
  • Kako ljubezen in povezanost ohraniti živo v vsakdanjem življenju.

Srečanja bodo potekala vsako sredo v oktobru 2016 s pričetkom ob 19.00 uri v Družinskem centru Mala ulica (5.10., 12.10., 19.10., 26.10 ter zaključno srečanje). Trajanje srečanj bo 3 šolske ure. Skupina, ki se bo formirala, bo za štiri oktobrska srečanja zaprtega tipa (ob vstopu v ta program je nujna zavezanost rednemu udeleževanju na vseh štirih delavnicah). Program je za udeležence brezplačen, plača se samo vstopnina Družinskemu centru Mala ulica.

Prijava na:

info@varna-baza.si
www.varna-baza.si

Naročite se na novice:

S klikom na gumb potrjujete prijavo na naše novice. Obdelava podatkov poteka v skladu z našo politiko zasebnosti.

Varna Baza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.