OKREVANJE PO PREVARI – SEMINAR Z GULYO DIYAROVO – 30.9.2022

Od strtega srca, do zaceljenosti in povezanosti – nezvestoba kot rana v navezanosti.

Na teoriji navezanosti in na v čustva usmerjeni terapiji za pare utemeljena perspektiva – za okrevanje po nezvestobi.

Terapevtke in terapevti, ki delate s pari, toplo vabljene in vabljeni na izobraževanje o tem, kako v partnerski terapiji in svetovanju naslavljati izjemno pomembno temo, temo nezvestobe.  

Partnerska terapija oz. partnersko svetovanje velja za eno izmed najbolj zahtevnih področij dela v okviru področij nudenja pomoči in podpore ljudem. Strokovnjaki za uspešno sodelovanje s pari zato pogostokrat potrebujejo dodatna, sub-specialistična znanja.

Izobraževanje bo vodila Gulya Diyarova, ki je vodja EFT klinike v Londonu.

Raziskave kažejo, da je pristop v čustva umerjene terapije za pare (angl. Emotionally Focused Therapy – EFT) eden izmed najbolj učinkovitih pristopov za delo na tem zahtevnem področju. Pristop je utemeljen na poglobljenem razumevanju vpliva (ne)varne navezanosti na dinamiko in stiske parov. Na ljubezen v partnerskih odnosih gleda skozi lečo teorije navezanosti (Bowlby, 1969, 1988; Johnson, 2003).

Nezvestoba, če je bil odnos implicitno ali eksplicitno zastavljen kot spolno in čustveno ekskluziven, je v okviru EFT terapije razumljena kot izjemno boleča rana v navezanosti (angl. attachment injury). Partner, ki je bil prevaran, včasih pa tudi ta, ki je varal, jo pogostokrat dojema(ta) kot izjemno bolečo izdajo obljube ekskluzivnosti in zaupanja – in tudi kot hudo grožnjo navezovalne gotovosti, varnosti v odnosu, a tudi v sebi.

Iz perspektive teorije navezanosti v EFT razumemo, da nezvestoba oz. afera v partnerju, ki je bil prevaran, hiperaktivira navezovalne potrebe in globok strah, primarno paniko. Pogostokrat je posledica afere tudi izguba moči povezanosti in vezi med partnerjema.

Na seminarju bodo udeleženci najprej na kratko spoznali EFT model terapije. Temu bo sledila poglobljena razlaga razumevanja, da je nezvestoba oz. afera z vidika navezanosti razumljena kot “kršitev in/ali zloraba zaupanja” in “rana v navezanosti” (Johnson, Makinen, & Millikin, 2001). Nato bomo delali na spoznavanju EFT strategij in korakov, ki jih lahko kot terapevti ali svetovalci udejanjamo v procesu podpore in pomoči paru na poti okrevanja in celjenja ter ponovnega vzpostavljanja varnosti, bližine, pomiritve in odpuščanja v odnosu.

Tokom seminarja bomo udeleženci izvedli nekaj izkustvenih vaj praktičnih EFT intervencij. Pogledali si bomo tudi video demonstracije EFT spretnosti s konkretnim parom in obravnavali primere iz klinične prakse.

Biografija:

Gulya Diyarova, Msc. Tavistock, UKCP, Acc. COSRT, MBACP, ICEEFT certificirana EFT terapevtka in supervizorka, direktorica EFT International School, direktorica EFT Clinic, London UK.

Gulya Diyarova je certificirana v čustva usmerjena terapevtka in supervizorka ter psihoseksualna terapevtka in relacijska terapevtka. Njena prva kariera v Moskvi je bila v zdravniškem poklicu. Delovala je kot pediatrinja in klinična nevrologinja. Leta 1993 se je preselila v Združeno kraljestvo in se pozneje prekvalificirala v psihoterapevtko – najprej je študirala sistemsko terapijo, psiho-dinamsko terapijo, kognitivno vedenjsko terapijo in nato EFT terapijo ter psihoseksualno terapijo. Gulya je ključnega oseba, kar se tiče prihoda EFT v Združeno kraljestvo. Od leta 2009 organizira EFT usposabljanja v Londonu, v povezavi z ICEEFT. Je ustanovna članica britanske skupnosti EFT (BEFT). Supervizira EFT terapevte (v treningu), vodi EFT delavnice in izobraževanja. Je ustanovna direktorica mednarodne šole EFT in klinike EFT v Londonu v Združenem kraljestvu.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN: partnerskim terapevtom in svetovalcem; strokovnim delavcem na CSD, ki delujejo na področju varstva otrok in družine (predhodno svetovanje in strokovno svetovanje paru); individualnim psihoterapevtom, ki v praksi sodelujejo s klienti, ki okrevajo po prevari.

Kdaj: 30.9.2022 (od 9.00 do 15.30 ure)

Kje: on-line Zoom

Cena izobraževanja:

110 evrov za zgodnje prijave (do 30.7.2022)

130 evrov za redne prijave (po 30.7.2022)

Organizator:

VARNA BAZA – Inštitut za psihoterapijo, partnersko terapijo in čuječnost, Mlinska pot 20, 1231 Ljubljana

TRR: SI56 6100 0002 4834 287

Informacije in prijave na:

seme.primoz@gmail.com ali 070 484 031

seme.mojca@gmail.com ali 031 550 920

Rezervacija mesta na izobraževanju velja ob plačilu kotizacije na TRR.

Prisrčno vabljeni!

Mojca in Primož Šeme, INŠTITUT VARNA BAZA

Naročite se na novice:

S klikom na gumb potrjujete prijavo na naše novice. Obdelava podatkov poteka v skladu z našo politiko zasebnosti.

Varna Baza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.